„Rynek żywności halal w Singapurze i pozostałych krajach ASEAN. Możliwości dla polskich eksporterów” - webinarium
- Drukuj
- 07 Lip
Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa zaprasza przedsiębiorców sektora rolno-spożywczego na webinarium p.t.: Rynek żywności halal w Singapurze i pozostałych krajach ASEAN. Możliwości dla polskich eksporterów. Wydarzenie odbędzie się 14 lipca 2020 r., w godzinach 9:30 – 12:00. Udział w webinarium jest bezpłatny.
Podczas spotkania zaproszeni eksperci ds. żywności halal omówią m.in. następujące zagadnienia:
- Jak rozumieć halal? Czym są produkty halal?
- Zapotrzebowanie na produkty halal na świecie.
- Potencjał rynku żywności halal w Singapurze i innych krajach ASEAN.
- Eksport na rynki halal – kluczowe etapy.
- Możliwości eksportu produktów halal z Singapuru do innych krajów ASEAN.
- Różnice pomiędzy certyfikacją halal w krajach ASEAN i krajach arabskich.
- Potencjał rynku produktów mięsnych w Singapurze (halal oraz non-halal)
- Procedura certyfikacji halal.
Prelegenci odpowiedzą także na pytania przekazane podczas webinarium. Webinarium będzie dostępne online (dla zarejestrowanych uczestników, dostępne będzie tłumaczenie angielsko-polskie) oraz transmitowane na żywo na kanale YouTube Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa (bez tłumaczenia).
Formularz zgłoszeniowy oraz więcej informacji dostępne na stronie www.kowr.gov.pl
Źródło www.kowr.gov.pl