„Przednówek. Kiedy gotuję, to nie marnuję” –konkurs na przepis kulinarny
- 27 Kwi
Narodowego Instytutu Kultury i Dziedzictwa Wsi zaprasza wszystkich miłośników gotowania do udziału w konkursie: „Przednówek. Kiedy gotuję, to nie marnuję”. Na autorów własnych, oryginalnych dań, tworzonych zgodne z ideą niemarnowania żywności czekają atrakcyjne nagrody.
„Przednówek. Kiedy gotuję, to nie marnuję” – to konkurs na przepis kulinarny z wykorzystaniem żywności uchronionej przed wyrzuceniem lub pozostałej z innego posiłku.
Celem konkursu jest popularyzowanie i promowanie idei niemarnowania żywności oraz kształtowanie postaw wrażliwości na tę kwestię. To także zachęta do korzystania z tradycyjnych sposobów radzenia sobie z zaopatrzeniem gospodarstw domowych i popularyzacja przepisów na jak najszersze wykorzystanie produktów.
Konkurs objął patronatem honorowym Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Zgłoszenia do konkursu należy przesyłać do 17 maja 2020 r. na zasadach wskazanych w Regulaminie.
Regulamin oraz pozostałe szczegóły dotyczące konkursu dostępne są na stronie organizatora: folkodnowa.pl