Targ Żywności Regionalnej i Ekologicznej
- 16 Wrz
Targ Żywności Regionalnej i Ekologicznej odbędzie się na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich w Poznaniu 26–27 września 2020 r. Oferta adresowana jest do świadomych konsumentów, zwracających uwagę na wartość spożywanych produktów i poszukujących tych artykułów spożywczych, które mają ekologiczne pochodzenie, powstają na bazie lokalnych surowców czy też ich produkcja jest potwierdzona certyfikatami jakości.
Wydarzenie urozmaicone jest o warsztaty rodzinne, animacje, zgadywanki i smaczne przygody dla najmłodszych. Wszystko po to, by poprzez formę zabawy nauczyć dzieci zdrowych nawyków żywieniowych oraz zaprezentować różnorodność kuchni
regionalnej. Ponadto impreza odbywa się w tym samym czasie, co Jesienny Targ Ogrodniczy.
Przygotowaniom do targu towarzyszy wielopłaszczyznowa kampania promocyjna oparta m.in. o takie kanały jak media lokalne i ogólnopolskie o tematyce lifestyle i kulinarnej, Internet i media społecznościowe. Dzięki temu informacja o targu i wystawcach biorących w nim udział dociera do szerokiego grona potencjalnych klientów w tym także biznesowych z branży HoReCa.
Zgodnie z zaleceniami Głównego Inspektoratu Sanitarnego (GIS) Międzynarodowe Targi Poznańskie Sp. z o.o., jako organizator podejmą wszelkiego rodzaju środki ostrożności w trosce o bezpieczeństwo zarówno wystawców jak i odwiedzających poprzez m.in. zainstalowanie kamer termowizyjnych mierzących temperaturę ciała, możliwość elektronicznego zakupu biletów wstępu, pisemne lub elektroniczne wypełnienie ankiety epidemiologicznej, wprowadzenie obowiązku dezynfekcji rąk przy wejściu i wyjściu z targów, wprowadzenie wymogu zakrywania ust i nosa w pomieszczeniach pawilonów czy czasowe ograniczenia wejścia na teren wystawowy podyktowany maksymalną liczbą osób mogących przebywać na jednym obszarze.