Funkcjonowanie krótkich łańcuchów dostaw żywności w okresie zagrożenia epidemicznego

Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu przygotowało broszurę pn.  „Funkcjonowanie krótkich łańcuchów dostaw żywności w okresie zagrożenia epidemicznego”.  Opracowanie obejmuje wytyczne i rekomendacje dotyczące percepcji ryzyka dla podmiotów prowadzących lub podejmujących działalność produkcji i sprzedaży żywności w ramach krótkich łańcuchów dostaw.

Rekomendacje opracowano na podstawie przeprowadzonej analizy badań ankietowych, analizy dostępnych wyników badań krajowych i międzynarodowych oraz badań własnych. Elementem opracowania jest również prezentacja przykładów funkcjonujących rozwiązań w zakresie organizacji sprzedaży żywności na poziomie lokalnym i zastosowanych rozwiązań dystrybucji żywności po wystąpieniu pandemii.

Broszura powstała w ramach operacji pn.  „Produkcja i sprzedaż żywności z gospodarstwa w warunkach zagrożenia epidemiologicznego” zrealizowanej z planu operacyjnego Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2020-2021,

Więcej o projekcie TUTAJ 

Broszura do pobrania TUTAJ


Źródło: Centrum Doradztwa Rolniczego www.cdr.gov.pl