Funkcjonowanie krótkich łańcuchów dostaw żywności w okresie zagrożenia epidemicznego
- Drukuj
- 23 Gru
Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu przygotowało broszurę pn. „Funkcjonowanie krótkich łańcuchów dostaw żywności w okresie zagrożenia epidemicznego”. Opracowanie obejmuje wytyczne i rekomendacje dotyczące percepcji ryzyka dla podmiotów prowadzących lub podejmujących działalność produkcji i sprzedaży żywności w ramach krótkich łańcuchów dostaw.
Rekomendacje opracowano na podstawie przeprowadzonej analizy badań ankietowych, analizy dostępnych wyników badań krajowych i międzynarodowych oraz badań własnych. Elementem opracowania jest również prezentacja przykładów funkcjonujących rozwiązań w zakresie organizacji sprzedaży żywności na poziomie lokalnym i zastosowanych rozwiązań dystrybucji żywności po wystąpieniu pandemii.
Broszura powstała w ramach operacji pn. „Produkcja i sprzedaż żywności z gospodarstwa w warunkach zagrożenia epidemiologicznego” zrealizowanej z planu operacyjnego Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2020-2021,
Więcej o projekcie TUTAJ
Broszura do pobrania TUTAJ
Źródło: Centrum Doradztwa Rolniczego www.cdr.gov.pl