Od 26 czerwca 2021 nowe limity dla branży hotelarskiej

Od 26 czerwca br. zmienia się limit gości w obiektach zakwaterowania i w lokalach gastronomicznych do maks. 75 proc obłożenia, a w środkach publicznego transportu miejsca mogą być zajęte w 100%.  Do limitów nie wlicza się osób w pełni zaszczepionych przeciw COVID-19 oraz zorganizowanych grup dzieci i młodzieży poniżej 12 r.ż.

Obiekty hotelarskie i inne obiekty, w których świadczone są usługi hotelarskie, lokale gastronomiczne oraz obiekty sportowo-rekreacyjne i kulturalne działają w ścisłym reżimie sanitarnym. 

W gastronomii obowiązuje dystans między stolikami (zajęty może być co drugi stolik, odległość między stolikami musi wynosić co najmniej 1,5 m – chyba, że znajduje się między nimi przegroda o wysokości, co najmniej 1 m, licząc od powierzchni stolika).

Wszystkie aktualne zasady i ograniczenia TUTAJ 

 

Źródło: www.gov.pl