Bezpieczeństwo produkcji żywności w małych zakładach przetwórczych – studia podyplomowe

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego – Państwowy Instytut Badawczy w Warszawie prowadzi nabór na dwusemestralne studia podyplomowe pt: „Bezpieczeństwo zdrowotne produkcji żywności w gospodarstwach rolniczych i małych zakładach przetwórczych”. Studia przeznaczone są dla absolwentów studiów I i II stopnia, głównie dla pracowników i doradców ODR oraz rolników.

Podczas kształcenia absolwenci studiów podyplomowych uzyskają wiedzę z zakresu bezpiecznego zdrowotnie przetwarzania i utrwalania żywności, a także z systemu prawnego prowadzenia produkcji, transferu wiedzy i innowacyjności, szczególnie w małym lokalnym przetwórstwie. Ponadto absolwenci zostaną przygotowani do wprowadzania i praktycznego stosowania systemów bezpiecznej zdrowotnie produkcji w zakresie dobrych praktyk (GMP, GHP) i systemu HACCP i bezpiecznej zdrowotnie dystrybucji żywności przez rolników i producentów żywności. Studia są skierowane również dla absolwentów studiów wyższych, zarówno magisterskich, jak i zawodowych którzy chcą zdobyć wiedzę i umiejętności prowadzenia bezpiecznej produkcji żywności. 

Więcej informacji TUTAJ  


Źródło: Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie