|
Czy
znasz...
Tzatziki.. najpopularniejsza przystawka kuchni greckiej. Sos przygotowywany jest z jogurtu , twarożku, oliwy, czosnku i świeżego startego ogórka. Znakomicie smakuje z pieczonymi mięsami, warzywami (ziemniakami) i chlebem. Jest bardzo aromatyczny i orzeźwiający.
|
|
|
Wpisał: Administrator
|
15.05.2007. |
"Tajemnice smaku produktów regionalnych i tradycyjnych" Materiały seminaryjne Dorocznego Ogólnopolskiego Seminarium dla Kierowników Działów Gospodarstwa Wiejskiego i Agroturystyki, Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Krakowie, Kraków 19-22 czerwca 2006 r. Zwyczaje żywieniowe i sztuka kulinarna a dziedzictwo kulturowe narodów Źródła kulinarnego dziedzictwa Małopolski Smaki i zapachy kuchni świata Lista Produktów Tradycyjnych województwo małopolskie Produkty tradycyjne a wartości odżywcze Produkty tradycyjne a walory smakowe Przepisy Slow Food Oscypek Polskie pierogi dla Europy DOLINA KARPIA - wykorzystanie produktu regionalnego dla rozwoju regionu Toskania i jej agroturystyka Produkty tradycyjne a korzyści finansowe
|
Zmieniony ( 27.07.2010. )
|
|
|
|
|