www.mamboteam.com
produkty
Start arrow Jakość wyróżniona znakiem
Czy wiesz, że..
Najbardziej znanym daniem, którego podstawą jest bazylia, to włoskie pesto. Zielony sos pesto pochodzi z Ligurii, tradycyjnie wytwarza się go w marmurowych moździerzach ucierając bazylię, oliwę z oliwek, parmezan, orzeszki pinii, czosnek i sól. Najczęściej używany jest do dań z makaronów, ale także do chleba, sałaty, sera itp.
Znane jest też
pesto sycylijskie, które zamiast bazylii zawiera suszone na słońcu pomidory.

 
Jakość wyróżniona znakiem PDF Drukuj Email
Wpisał: Administrator   
Wspólnotowe systemy jakości żywności

 (ang. – Prtected Designation of Origin – PDO)  (ang. – Protected Geographical Indications – PGI)(ang. – Traditional Speciality Guaranteed – TSG)  

Europejski system Chronionych Oznaczeń Geograficznych i Nazw Pochodzenia
oraz Gwarantowanych Tradycyjnych Specjalności

 
(ang. – Organic Farming)

Europejski system Rolnictwo Ekologiczne

Krajowe systemy jakości żywności 
    System "Jakość Tradycja" 
 

 

 

 

System "Jakość Tradycja"

 
 System Integrowana Produkcja 
 


 
System Integrowana Produkcja

 
 System Quality Meat Program/QMP  

System Jakości Wołowiny QMP
(Quality Meat Programme)

 

 System Jakości Wieprzowiny PQS 

System Jakości Wieprzowiny PQS
(Pork Quality System)

 

  System Gwarantowanej Jakości Żuywności QAFP 

System Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP
(Quality Assurance for Food Products)

 
Inne oznaczenia wyróżniające produkty wyjątkowe 

 

Europejska Sieć Dziedzictwa Kulinarnego

 

  Poznaj Dobrą Żywność

 

 

 


Zmieniony ( 03.01.2014. )
 
Top! Top!