|
Czy
wiesz, że...
Oryginalnym przysmakiem Toskanii jest castagnaccio. Jest to ciasto przyrządzane z mąki kasztanowej, do którego dodaje się rodzynki, orzechy pinoli, rozmaryn, tartą skórkę pomarańczową i oliwę z oliwek, piecze się w piecu i podaje na gorąco lub lekko ostudzone. Doskonale smakuje ze świeżym serem z mleka owczego ricotta.
|
|
|
Wpisał: Administrator
|
24.10.2007. |
"Turystyka wiejska a edukacja-różne poziomy, rożne wymiary" Materiały Sesji Naukowej zorganizowanej w ramach XII Ogólnopolskiego Sympozjum Agroturystycznego, Boszkowo 18-20 września 2007 roku. - Edukacyjny charakter polskich kuchni regionalnych
- Edukacyjne znaczenie skansenów w propagowaniu tradycji kulinarnych w turystyce wiejskiej
|
Zmieniony ( 27.07.2010. )
|
|
|
|
|