CZYTELNIA |
![]() |
![]() |
![]() |
Wpisał: Administrator | |
28.06.2010. | |
„O systemach jakości żywności - vademecum funkcjonowania produktów regionalnych i tradycyjnych ”, lipiec 2011r. Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Krakowie Autor: Klaudia Kieljan
Spis zawartości: I. Systemy jakości żywności i inne formy wyróżniania produktów wysokiej jakości 1. Europejski system Chronionych Nazw Pochodzenia, Chronionych Oznaczeń Geograficznych oraz Gwarantowanych Tradycyjnych Specjalności 2. Europejski system Rolnictwa Ekologicznego 3. Oznaczenia geograficzne napojów spirytusowych 4. Krajowa Lista Produktów Tradycyjnych 5. Krajowy system „Jakość Tradycja” 6. Krajowy system Produkcja Integrowana 7. Krajowe systemy jakości żywności dla produktów mięsnych 8. Wybrane programy wyróżniania produktów II. Zdrowe, bezpieczne i autentyczne produkty o tradycyjnym charakterze 1. Bezpieczeństwo żywności 2. Jakość po kontrolą III. Uwarunkowania prawne sprzedaży produktów regionalnych i tradycyjnych 1. Działalność marginalna, lokalna i ograniczona 2. Sprzedaż bezpośrednia produktów pochodzenia zwierzęcego 3. Sprzedaż bezpośrednia produktów innych niż zwierzęce 4. Przepisy prawa gospodarczego i podatkowego IV. Wsparcie dla producentów uczestniczących w systemach jakości żywności 1.Grupy interesu 2. Wsparcie finansowe w ramach PROW 2007 - 2013 3. Krajowe wsparcie finansowe na przygotowanie wniosku o rejestrację nazw i oznaczeń geograficznych pierwotnych produktów rolnych 4. Wsparcie instytucjonalne V. Promocja produktów lokalnych na tle barier w sprzedaży - wnioski z praktyki 1. Obszary problemowe sprzedaży bezpośredniej produktów rolnych
Literatura Index skrótów
Aby zobaczyć poszczególne treści kliknij tutaj (tylko zalogowani użytkownicy) |
|
Zmieniony ( 04.10.2011. ) |