VII edycja konkursu na Produkt Lokalny „Nad Białą Przemszą” już za nami!
Uroczysty finał konkursu, jak co roku odbył się podczas Nadprzemszańskiego Festiwalu Smaku oraz Święta Ziemniaka w Trzyciążu.
W tym roku konkurs ogłoszony był z myślą o wyłonieniu najciekawszych i najsmaczniejszych potraw przygotowywanych według starych, często zapomnianych już przepisów „naszych babć”. Do konkursu zgłoszonych zostało 29 potraw i napojów. Jury miało trudne zadanie do wykonania, ponieważ wszystkie potrawy i napitki były doskonałe, jednak po długich dyskusjach wyłoniono następujących laureatów:
I. Miejsce: Nalewka z aronii – Koło Gospodyń Wiejskich „Dworzanki” w Kwaśniowie Dolnym
II. Miejsce: Sernik Baczyński – Cukiernia – Lodziarnia „Melba”
III. Miejsce: Zacierka – mąka z grubego przemiału – Koło Gospodyń Wiejskich w Kluczach
Wyróżnienie: Chleb świąteczny – P.P.U.H. Patrycja i Paweł
Wyróżnienie: Polewka z maślanki i chrzanu na ziemniaki - Koło Gospodyń Wiejskich w Suchej
Wyróżnienie: Napój babci Broni - KGW w Kalisiu
Wszystkim Laureatom serdecznie gratulujemy!
LGD "Nad Białą Przemszą"