LEADERATORIUM

PORTAL INFORMACYJNY DLA LOKALNYCH SPOŁECZNOŚCI

Get Adobe Flash player

Ogólnopolski konkurs na najlepszy przepis kulinarny

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Krakowie zapraszają do uczestnictwa w I edycji Ogólnopolskiego konkursu dla średnich szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.

 

 

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
oraz
Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Krakowie

 

zapraszają do uczestnictwa w I edycji Ogólnopolskiego konkursu dla średnich szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.

 

Do udziału w konkursie mogą zgłaszać się uczniowie średnich szkół gastronomicznych tj. techników oraz zasadniczych szkół zawodowych kształcących w zawodach gastronomicznych, którzy stworzą autorski przepis kulinarny uwzględniający co najmniej jeden polski produkt regionalny lub tradycyjny zarejestrowany lub aplikujący o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.
Konkurs przeprowadzony będzie dwuetapowo. W pierwszym etapie spośród nadesłanych prac, spełniających wymagania formalne, zostanie wyłonionych 10 najwyżej ocenionych przepisów kulinarnych, które zostaną zakwalifikowane do Finału. W drugim etapie nastąpi ostateczny wybór zwycięskich przepisów kulinarnych na podstawie oceny potraw przygotowanych w oparciu o wyłonione w Półfinale przepisy. Autorzy najlepszych prac otrzymają nagrody/upominki oraz dyplomy.

 

Zgłoszenia uczniów i ich prac konkursowych dokonuje szkoła na adres:
Centrum Doradztwa Rolniczego Oddział w Krakowie
ul. Meiselsa 1
31-063 Kraków
z dopiskiem „KONKURS KULINARNY”.

 

Termin składania zgłoszeń upływa 29 czerwca 2012 r., decyduje data stempla pocztowego.

Szczegółowe informacje dotyczące zasad konkursu oraz wymaganych dokumentów znajdują się w Regulaminie konkursu, który jest dostępny na stronach internetowych: Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi (www.minrol.gov.pl) oraz Centrum Doradztwa Rolniczego (www.cdr.gov.pl, www.cdr.gov.pl/krakow, www.produktyregionalne.edu.pl).

 

W przypadku pytań czy wątpliwości prosimy o kontakt z:

Centrum Doradztwa Rolniczego Oddział w Krakowie: Klaudia Kieljan, tel. 12 424 05 13,
e–mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. - informacje dotyczące organizacji i przeprowadzenia konkursu;
Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi: tel. 22 623 27 96, 22 623 15 54,
e–mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. - dodatkowe informacje na temat produktów regionalnych lub tradycyjnych wymaganych do uwzględnienia w zgłaszanym do konkursu przepisie kulinarnym.

 

 

<--- Strona główna

Szukaj

Centrum Doradztwa

Rolniczego w Brwinowie

Oddział w Krakowie

  http://produktyregionalne.edu.pl