LEADERATORIUM

PORTAL INFORMACYJNY DLA LOKALNYCH SPOŁECZNOŚCI

Get Adobe Flash player

Karp w rękach młodych kucharzy

 

2 marca w Zespole Szkół Gastronomicznych w Krakowie odbył się XIV Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych „Gotuję z pasją i fantazją”.

 

Tym razem młodzi kucharze pod okiem swoich nauczycieli ćwiczyli od kilku tygodni, by zabłysnąć daniem głównym przygotowując karpia ze stawów Doliny Karpia. Podawany w tradycyjny sposób, wędzony czy też na kwaśno, od dawna cieszy się znacznym powodzeniem zdobywając dzięki Stowarzyszeniu Dolina Karpia liczne nagrody. Tym razem jednak dzięki fantazji i umiejętnościom uczestników odkryjemy jego nowe oblicze.

 

Podczas konkursu przedstawiciele Stowarzyszenia przedstawili prezentacje multimedialne o Dolinie Karpia oraz produktach lokalnych, zaproponowali również obejrzenie filmów tematycznych.

 

 

 

 

  

Barbara Petek - Matuła

LGD Dolina Karpia

 

 

 

<--- Strona główna

Szukaj

Centrum Doradztwa

Rolniczego w Brwinowie

Oddział w Krakowie

  http://produktyregionalne.edu.pl