www.mamboteam.com
produkty
Start
SLOW FOOD 2011 - Targi Dobrego Smaku i Produktów Regionalnych w Stuttgardzie PDF Drukuj Email
Wpisał: Administrator   
19.01.2011.

Polskie Przedstawicielstwo Targów Stuttgarckich zaprasza producentów wyrobów regionalnych i tradycyjnych do wzięcia udziału w formie wystawców w piątej edycji targów SLOW FOOD.
Głównym założeniem targów jest promowanie regionalnej naturalnej żywności, będącej przeciwieństwem żywności przemysłowej i typu fast-food.

Targi odbędą się w terminie 14 –17 kwietnia 2011 r. w Stuttgarcie.

Partnerem targów jest włoska organizacja SLOW FOOD, która propaguje ideę dobrego smaku produktów żywnościowych oraz czerpania radości i zadowolenia z jedzenia. Filozofia targów obejmuje trzy główne zasady: produkty muszą być dobrej jakości, tzn. bez sztucznych dodatków i konserwantów, produkowane ręcznie i oferowane za adekwatną do poniesionych przez producentów nakładów cenę.
W związku z tym targi stanowią znakomitą okazję do promowania produktów regionalnych
i tradycyjnych.

Zakres podmiotowy targów obejmuje:
• zboża i wyroby zbożowe (zboża, chleb i pieczywo, ciasta i wyroby cukiernicze, makaron i wyroby mączne, np. pierogi)
• ryby i owoce morza
• mięso i wędliny, drób i dziczyzna
• owoce, warzywa i grzyby
• mleko i przetwory mleczne, sery
• napoje (piwo, wino, wino musujące, likiery, destylowane napoje alkoholowe, woda, soki, lemoniady, kawa i herbata)
• delikatesy
• słodycze, czekolada i lody, konfitury i miód
• inne (np. książki kucharskie, urządzenia kuchenne)

Targi SLOW FOOD są przeznaczone dla szerokiej publiczności, dla wszystkich tych, którzy cenią sobie zdrową i smaczną żywność. Wśród zwiedzających znajdą się również politycy, znane osobistości ze świata kultury i mediów, gastronomowie i kucharze. Targi mają charakter wystawienniczo – informacyjny i połączone są ze sprzedażą produktów, co gwarantuje wystawcom osiągnięcie zysku
z udziału w targach podczas ich trwania.

W ubiegłorocznej edycji targów swoją ofertę zaprezentowało ponad 400 wystawców z Niemiec, Włoch, Czech, Francji, Holandii, Szwajcarii i Austrii. Targi SLOW FOOD 2010 odwiedziło ponad 35.000 zwiedzających, a 95% ankietowanych zwiedzających zapowiedziało swoją obecność na targach SLOW FOOD 2011.

Targi Stuttgarckie przygotowały dla polskich firm specjalną ofertę udziału w polskim stoisku narodowym.

Termin zgłoszeń mija 15.03.2011 r.



Informacje nt. kosztów udziału

Kontakt i szczegółowe informacje:
Oficjalne Przedstawicielstwo Targów Stuttgarckich w Polsce
Ul. E. Gibalskiego 21
01-190 Warszawa
tel. 22 620 71 98, 620 72 98
e-mail: karas@eurotargi.com.
www.slowfood-messe.de

Zmieniony ( 19.01.2011. )
 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »
Top! Top!