ŚWIĘTO POLSKIEJ GĘSI OWSIANEJ |
![]() |
![]() |
![]() |
Wpisał: Administrator | |
10.11.2009. | |
Slow Food Polska, Instytut Zootechniki PZB–ZD Kołuda Wielka oraz Marszałek Województwa Kujawsko-Pomorskiego organizują w całym kraju akcję promocyjną pod hasłem: „GĘSINA NA ŚW. MARCINA”. W sposób szczególny w dniu 11 listopada, w Narodowe Święto Niepodległości, w najlepszych polskich restauracjach w całej Polsce promowane będą najlepsze polskie tradycje hodowlane i kulinarne. Należy do nich bez wątpienia słynna na całą Europę polska gęś owsiana. Do akcji „Gęsina na św. Marcina” zostało zaproszonych około 20 najlepszych polskich restauracji. I Ogólnopolskie Święto Polskiej Gęsi Owsianej trwa od 11 do 22 listopada 2009. |
|
Zmieniony ( 10.11.2009. ) |
« poprzedni artykuł | następny artykuł » |
---|