- Szczegóły
Producenci żywności i pasz od stycznia ub.r. mogą dobrowolnie przystąpić do systemu znakowania produktów wytworzonych bez wykorzystania organizmów genetycznie zmodyfikowanych jako wolnych od tych organizmów.
Czytaj więcej: Znakowanie żywności i pasz jako wolnych od GMO
- Szczegóły
Od 31 października zakłady przetwórcze mogą składać wnioski o „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój”. Jest to tzw. duży nabór. Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa będzie przyjmowała wnioski do 29 listopada 2021 r.
- Szczegóły
Gdzie zjeść najlepsze sery? Czy polskie wino może konkurować z najlepszymi ze świata? Jak powstaje najlepszy ser w Polsce? Na te i więcej pytań, odpowiedzi znajdziemy w najnowszej serii filmów nakręconych w ramach projektu „Dobre smaki na wsi”.
Czytaj więcej: Dobre smaki na wsi — zaproszenie do obejrzenia serii filmów
- Szczegóły
Parlament Europejski przyjął rezolucję w sprawie strategii „od pola do stołu” na rzecz sprawiedliwego, zdrowego i przyjaznego dla środowiska systemu żywnościowego. Pozytywnie odnosi się w niej do strategii „od pola do stołu” i podkreśla, jak ważne jest przejście na zrównoważoną produkcję żywności, aby osiągnąć cele Europejskiego Zielonego Ładu.
Czytaj więcej: Rezolucja Parlamentu Europejskiego „od pola do stołu”
- Szczegóły
Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa rozpoczęła przyjmowanie wniosków o przyznanie pomocy na „Tworzenie grup producentów i organizacji producentów”. Nabór potrwa do 30 listopada 2021 r.
Czytaj więcej: Tworzenie grup producentów i organizacji producentów – można składać wnioski